Міст на Пасічну. Яка ціна, скільки вже збудували?

Про хід будівництва нового мосту на Пасічну, технічні особливості та етапи проведення робіт – про це сьогодні розповіли на прес-конференції міський голова Руслан Марцінків, начальник управління капітального будівництва Роман Галіпчак та директор підрядної організації «Мостобудівельний загін-112» Сергій Порожнюк.

 

Учасники зустрічі зосередили основну увагу на ключових тезах, які активно обговорюють активісти. Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що насправді обурений інформаційними маніпуляціями, які зараз намагаються активно поширювати серед громади.

 

Серед поширених міфів – начебто здорожчання вартості робіт. «По-перше, вартість мосту не зросла! Проект виставлявся на тендер з вартістю 212 млн. грн. В процесі торгів підрядник “Мостобудівельний загін-112” запропонував найнижчу ціну – 120 млн. грн. Відповідно за таку суму він зобов’язаний його побудувати. Це не враховуючи 2 і 3 черги будівництва (розв’язка на Надрічній та під’їзні шляхи на Хіміків)», – пояснив Роман Галіпчак. Цю цифру підтвердив і представник виконавців робіт Сергій Порожнюк та запевнив, що фірма збудує міст за вказану суму. «Ми працюємо виключно у межах кошторису. Вже зараз роботи виконано на 30%.», – пояснив Порожнюк. Він заначив, що незабаром підійдуть до формування самої розв’язки.

Ще одне питання, яке перебуває на слуху, – це питання ширини мосту.  Попри гучні заяви деяких активістів про недостатність двох смуг, на разі – це виправдене рішення. «Чотири смуги будувати немає змісту, адже вул. Хіміків має дві смуги. Розширити її неможливо через забудову, крім того, частина земель у власності угринівської територіальної громади. Схожа ситуація і з вул. Надрічною, проект реалізуємо виключно на землях комунальної власності», – наголосив Галіпчак. А Руслан Марцінків додав, що 4-смугова розв’язка в рази збільшить вартість проекту, що ляже на «фінансові плечі» міста.

 

«Зараз міст активно будується. Це буде суцільна металева конструкція довжиною 322 метри. Конструкцію влаштовуватимуть шляхом насування від опори до опори. Наразі тривають роботи з підняття опор. У серпні підрядник готується до робіт з металевою конструкцією», – пояснив міський голова. А також додав, що йому прикро, що на прес-конференцію не прийшов жоден із активістів, які переймаються долею мосту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *