У Івано-Франківську запрацювала сортувальна лінія

Сортувальна лінія запрацювала. Сьогодні на полігоні її офіційно запустили. Відтепер ТПВ сортуватимуть на кілька фракцій для забезпечення подальшої переробки та екологічної утилізації.

Сортувальна лінія є сучасною та мобільною, вона не потребує багато догляду. Відсортоване сміття продаватиметься для вторинної переробки. Всі інші відходи – йдуть на сепаратор для подрібнення. Зараз потужність лінії – 20-25 тонн за зміну. Проте з часом потужність лише зростатиме. Максимальна – 50 тонн.

Для переробки та утилізації - запрацювала сортувальна лінія

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що такий амбітний план вдалося втілити в життя завдяки співпраці з обласною радою. Саме область фінансово долучилася до цього проекту. “Нам спільно вдалося зробити важливий крок – будівництво сортувальної лінії для сміття. Я дякую обласній владі, зокрема Олександру Сичу, за те, що підтримали місто і виділили кошти на реалізацію цього проекту. Адже нова сортувальна лінія слугуватиме не тільки Івано-Франківську, але й усій області. Це вже не перший здобуток, адже торік полігон укомплектували біогазовою установкою. Але на цьому не плануємо зупинятися. Наступний план – сміттєпереробний завод. У цьому напрямку вже є перші зрушення – вдалось знайти землю під будівництво такого”, – розповів Марцінків.

 

Як запевняє директор КП “Полігон-ТПВ” Василь Мороз, новоспечену лінію вже випробували у тестовому режимі, провели додаткові налаштування та запустили в роботу устаткування. Наразі, за словами Мороза є тільки одна проблема – брак людей для сортування: “Нам все ще потрібні робітники на лінію, тому продовжуємо набирати людей. Поки є одна зміна, 15 осіб, але потрібно три”.

“Особлива повага тим людям, працівникам “Полігону”, які долучились до реалізації проекту, й тим, хто зараз обслуговує лінію. Також хочу звернутись до усіх людей, аби вони більш відповідально ставились до сортування сміття. Адже вся екологія починається з наших домівок”, – зазначив міський голова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *