Франківські активісти започаткували онлайн-марафон добрих справ

Сім днів та сім завдань – для творення добрих справ. Активісти «Фундації регіональних ініціатив» організували онлайн-марафон добрих справ «Ті, що helpлять».

Добрі справи робити легко

Про це повідомляє Ратуша з посиланням на Телерадіокомпанію ВЕЖА.

Одна з перших на участь у ньому відгукнулася 16-річна Софія Козубаш. Дівчина зазначає, що у такий спосіб вирішила подарувати позитивні емоції своїм близьким.

Мене зацікав опис марафону. Йшлося про те, що протягом семи днів ми можемо творити якісь маленькі добрі вчинки, які ощасливлять наших близьких і змінять долі багатьох людей. Тому вирішила взяти участь. Наприклад, в перший день я спекла кекси для сестри. Це був мій перший досвід у випічці. Сестрі було дуже приємно, – розповідає Софія.

Учасники виконували небуденні завдання. Зокрема, створили «Аркуш вдячності» близьким. Перераховували дрібну суму грошей на допомогу нужденним. Але зазначають, що благодійність це не лише фінансові пожертви. Добрі справи можуть бути нематеріальними. Головне правило – допомогти вчинком, а не словом.

Ми повністю міняємо підхід до благодійності та уявлення про неї як про систему пожертви коштів якимось фондам чи організаціям. Ми доводимо, що благодійність це передусім добрі справи, які є нематеріальними, але від щирого серця. І можуть принести користь передусім тим, хто займається нею, а потім вже тих, хто потребує, – прокоментувала організаторка марафону добрих справ Уляна Павлучинська.

Джерело: https://www.ratusha.if.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *