У франківському Палаці Потоцьких відкрили виставку робіт-переможців “Для Бога-2020”

У Палаці Потоцьких в Івано-Франківську відбулося відкриття виставки робіт-переможців та презентація каталогу «Для Бога-2020».

У франківському Палаці Потоцьких відкрили виставку робіт-переможців "Для Бога-2020" 1

Конкурс Для Бога я створю найкраще цьогоріч відбувався за особливими правилами і в незвичному форматі. У конкурсних вимогах було прописано створення колажу формату А2.

«Колаж. Це було нове для нас. Тисячі сенсів нашарувались у цьому калейдоскопі робіт. Дякуємо за вашу працю і шалену педагогічну професійність. Це супер. Кілька виставок офлайн заплановані і відбудуться. Також, якщо є натхнення, пишіть – і роботи-переможці приїдуть до вас експонуватись», – розповідає засновник і координатор конкурсу, художник і дизайнер, викладач Підпечерівської школи мистецтв Ярема Стецик.

Карантин вніс свої корективи, і організатори конкурсу були змушені провести роботу журі в онлайні. Це забрало нюанси, бо враження «наживо» – сильніші. Але фотографії добре передали зміст, композицію, ідейність робіт. А також дозволили членам журі голосувати не 2-3 години, а цілий тиждень, а також запросити фахівців з інших міст, розповіла пресслужба Палацу.

До складу журі увійшли Роман Морозов (Кривий Ріг), Сергій Грічанок (Харків), Андрій Андрушків (Київ), Руслан Горовий (Київ), Олена Буйвідт (Львів), Роман Зілінко (Львів), а також Лілія Гоголь, о. Михайло Віхоть, Валерій Твердохліб, Олег Гнатів (Мох), Віталій Грех, Анатолій Звіжинський, Тетяна Павлик, Ярема Стецик, Наталя Стецик з Івано-Франківська.

«Ми займаємось цим конкурсом, бо це теж наша «найкраща» молитва-розмова з люблячим Богом. Ми – це образотворчий відділ Підпечерівської дитячої школи мистецтв, Фестиваль Христового Міста “Вгору Серця” і Молодіжна комісія Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ», – каже Наталя Стецик.

Каталог конкурсу надрукували за кошти меценатів, які наполягли на нерозголошенні їхніх імен.

До кольорового каталогу на 34 сторінки увійшли 372 малюнки. Це роботи-переможці, а також ті, що були у певний спосіб відзначені журі. Також є повний список всіх учасників цьогорічного конкурсу.

“Ми випадково зробили найкращий в світі український християнський малювальний празник. Для Бога я створю найкраще (за ознаками тривалості, послідовності і документації також кількості і якості) з мені відомих. Звісно, це через те, що ми тут чомусь майже одні, як виявилось, за багато років. Звісно, що ми хочемо бачити такого багато в малювальній педагогіці.

Також зрозуміло, що форма конкурсу є спортивно-радісна, випадково запалює тавіть тоді, коли стає нудновато робити просто в кайф – робимо трохи в спорт. І потім – навпаки. Ми, вчителі, трохи цим користуємось.

Форма каталогування (документація) робіт виявилась теж дієвою для загального настрою і підкидування дров в цей вогонь. Також у нас випадково (суб’єктивно) було найкраще в світі українське журі. Вчора презентували шостий за рахунком каталог! це шалена перемога! Маю мрію, що віруючі люди у всему світі могли б газувати з подібними проєктами, а ми б брали в них подібну участь і відсилали свої найкращі роботи до Австралії чи Японії”, – поділився Ярема Стецик.

Виставка доступна до перегляду на території комплексу Палацу Потоцьких.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *