Адресами Івана Франка: Франківські музейники проведуть онлайн-екскурсію

До 80-річчя Івано-Франківського краєзнавчого музею та до Дня міста в Івано-Франківську проведуть онлайн-екскурсію місцями, де колись бував Іван Франко.

Загалом, розкажуть про одинадцять пов’язаних із Каменярем місць – переважно це приміщення і будівлі, які збереглися до сьогодні. Щодня на сторінці краєзнавчого музею публікуватимуть нову історію, яка оповідатиме про життя і кохання Івана Франка у столиці Прикарпаття, пише Суспільне.

“Тільки на двох із одинадцяти локацій є меморіальні дошки – на вулиці Січових Стрільців, 24 і на Галицькій, 7а. На площі Ринок, 6, де знаходилося Товариство руських жінок, меморіальна табличка висіла, а зараз невідомо куди пропала. Про те, що Іван Франко там перебував, перехожим невідомо “, – розповідає наукова працівниця історичного відділу Івано-Франківського краєзнавчого музею Віта Дідик.

До списку “Франкових адрес” потрапив також підвал ратуші. Відомо, що ратуша, яку ми бачимо сьогодні, – четверта та споруджена на третій у міжвоєнний період. Відповідно підвальні приміщення збереглися фактично такими, якими і були.

Серед будівель, про які розповідатимуть музейники, одна не збереглася. Це – будинок на вулиці Островського, колишній – Дзвонковських. Саме там восени 1883-го поет зустрів своє друге кохання – Юзефу Дзвонковську.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *