У Франківську встановлять ще один рекорд: готуватимуть гуцульську страву

Міський голова Руслан Марцінків хоче встановити ще один рекорд – зварити 4 тонни бануша. З цією метою локомотиворемонтний завод кує великий казан.
Про здійснення нового рекорду заявив у прямому ефірі “Західного полюсу” міський голова Руслан Марцінків, інформує WestNews.
Приготування бануша планують здійснити на 11 січня. Раніше повідомлялося, що рекорд встановлюватимуть на Вічевому майдані. Однак, ймовірно, місце можуть змінити.

“Будемо бануш варити. Думаю, зваримо чотири тони банушу. Локомотиворемонтний завод кує великого казана. Везти його доведеться краном. Місце визначаємо, щоб не спалити місто. Один раз вже спалили, коли варили повидло – це історичний факт”, – каже Марцінків.

Мер також розповів, що на різдвяні свята планують встановити ще одне масове дійство – ходу з рекордною кількістю зірок.

“Хочемо перебити рекорд за кількістю вифлиємських зірок – ми вже готуємо 400 зірок. У палаці Потоцьких на рекорді з трембітами були майже всі національні канали. Відповідно, це – промоція Івано-Франківська. Такі акції прославляють наше місто. Рекорди робляться для того, щоб про Франківськ почули жителі цілої України і приїжджали до нас”, – наголошує міський голова.