У Франківську нагородили переможців обласного конкурсу проєктів і програм

4 грудня в Івано-Франківську нагородили переможців Х обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування та восьмих обласних конкурсів “Громада кращого довкілля”, “Краща спортивна громада”, “Краща етнокультурна громада”.

news-image: У Франківську нагородили переможців обласного конкурсу проєктів і програм

За словами голови конкурсної комісії Василя Гладія, цьогоріч 78 громад подали 109 проєктів на суму 63,6 млн.грн., інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема:

– підвищення туристично-рекреаційного потенціалу – 42 проєкти

– збільшення доданої вартості сільськогосподарської продукції – 27 проєктів

– забезпечення екологічної безпеки – 30 проєктів

– реалізація програми DOBRE – 10 проєктів.

“Дуже люблю приїздити у вашу область, адже вона мені найближча і найбільш схожа на мою батьківщину. Я багато років працював у сфері місцевого самоврядування і для мене велика честь бути сьогодні тут. Такі конкурси – це розумна інвестиція у область і її громаду. Ми бачимо, що люди почали думати про розвиток. На мою думку, ваші громади мають надзвичайно великий потенціал”,- сказав керівник програми DOBRE Беррі Рід.

Найбільше проєктів подали Снятинський (15), Богородчанський (10), Тисменицький (9) та Косівський (9) райони.

“Я сьогодні радий вітати наших партнерів з програми DOBRE, які не тільки вкладають гроші в наші проекти, але й діляться з нами своїм досвідом. Коли людина рухається по незвіданому шляху, вона не може прорахувати все наперед. Добре, коли є хтось, хто може порадити. Я вітаю всіх вас з нашим професійним, вистражданим святом. Адже саме ми щодня спілкуємося з людьми, знаємо їхні болі і переживання. Я думав, чому довіра до сільради вища, ніж до високих органів влади, а потім зрозумів, що люди вірять тим, хто до них близький і вміє вислухати”,- сказав голова облради Олександр Сич.

Цьогорічними переможцями стали 55 проєктів від 52 місцевих рад, у тому числі 16 ОТГ.

На восьмі обласні конкурси 10 місцевих рад подали 21 заявку. Зокрема “Громада кращого довкілля” (6 заявок), “Краща спортивна громада” (7 заявок), “Краща етнокультурна громада” (8 заявок). У 2020 році вони отримають з обласного бюджету 1,7 млн.грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *