У Палаці Потоцьких показали славнозвісну драму-реквієм “Нація”

Вчора ввечері просто неба на території Палацу Потоцьких актори Франківського драмтеатру показали драму-реквієм на основі реальних подій 40-х років XX сторіччя на Гуцулії.

Драма-реквієм за однойменною книгою Марії Матіос режисури Ростислава Держипільського.

У Палаці Потоцьких показали славнозвісну драму-реквієм "Нація" 1

“Ви знаєте, що ми постійно експериментуємо і вигадуємо новинки, щоб зацікавити глядачів, щоб наше мистецтво і робота була все доступнішою і приємнішою”, – сказав перед початком вистави Ростислав Держипільський.

Він нагадав, що виставу показували раніше у Меморіальному сквері на День Незалежності України.

Це вже не перша вистава на території Палацу Потоцьких. І Держипільський пообіцяв, що вистави просто неба показуватимуть частіше, коли це дозволятимуть погодні умови – у жовтні та навесні.

У Палаці Потоцьких показали славнозвісну драму-реквієм "Нація" 9

“Нація” – це своєрідний спіритичний сеанс. Молитва-реквієм у містичному коловороті сценічного простору крізь час роз’ятрить та відкриє навічно незагоєні рани давно минулого, подарує сповідь та прощення “своїм” та “чужим”, “невинним” та “винним” мученикам історії. Бо тільки з любові та у муках народжується нове чисте життя. Народжується НАЦІЯ.

У Палаці Потоцьких показали славнозвісну драму-реквієм "Нація" 13

Як писав КУРС, виставу “Нація” актори виконують вже більш як 10 років. Вона стала лауреатом багатьох фестивалів та здобула чимало нагород.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *