У Франківську стартують Дні українського кіно

Сьогодні з показу фільму “З України до Голлівуду” в театрі кіно “Люм’єр” розпочинаються Дні українського кіно.

Дні українського кіно триватимуть до 16 жовтня. До уваги глядачів організатори підібрали фільми, які вперше буде презентовано в Івано-Франківську, а кінострічки «З України до Голлівуду» та «Східняк» франківці побачить першими в Україні.

Ексголова Держкіно України Пилип Іллєнко зауважив, що фільми, які відібрали для показів у Франківську, були зняті протягом останніх років за підтримки державного фінансування.

“Ми намагались бути не просто державною структурою, намагались діяти як продюсери, брали участь в етапах виробництва фільмів і в промоції. Задача з донесення наших фільмів до глядача – це важка задача, бо в Україні мало кінотеатрів. Багато де ці фільми просто не можемо продемонструвати в належній якості. Хочеться, щоб ці позитивні тенденції, що сформувались за останні роки, збереглись”, – сказав Іллєнко.

Він наголосив, що такого розвитку українського кіно не було за всю історію незалежності.

“Прикарпаття є важливою частиною українського кіно. Тут знімались найвідоміші українські фільми і зараз знімають. Потенціал високий, тому, думаю, тут продовжуватимуть знімати кіно”, – додав Пилип Іллєнко.

"З України до Голлівуду" і "Захар Беркут": у Франківську стартують Дні українського кіно 1

Директорка театру кіно “Люм’єр” зауважила, що протягом останніх років значно зросла промоція українських фільмів.

“Ми завжди старались робити все, щоб українське кіно розвивалось, – сказала Шкрібляк. – Кіно зараз наше таке, що нам не треба казати: “дивіться, бо воно українське”, а можемо казати: “дивіться, бо воно якісне”.

Засновник “Кінокомісії If.Film Commission”, яка ініціювала Дні українського кіно в Івано-Франківську, Віктор Вінтоняк зауважив, що Франківщина показала себе як місце для виробництва українського кіно. На його переконання, це один зі способів популяризації івано-франківського бренду:

“Ми народжуємо сенси показати Україну через кіно”, – зазначив Вінтоняк.

Окрім показів, шанувальників кіно чекають зустрічі та обговорення з режисерами, продюсерами та акторами – одразу по завершенню фільмів.

"З України до Голлівуду" і "Захар Беркут": у Франківську стартують Дні українського кіно 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *