У Франківську новостворену вулицю назвуть іменем Романа Вірастюка

Івано-Франківська міська рада прийняла рішення найменувати новостворену вулицю, що з’єднує вул. Просвіти з вул. Тролейбусною, вулицею Романа Вірастюка.

За рішенням ради, управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності міської ради має направити це рішення до Івано-Франківській філії ДП «Національні інформаційні системи» для внесення змін до словника вулиць міста Івано-Франківська, а департамент комунальної, житлової політики та благоустрою міської ради забезпечити встановлення аншлагів з назвою вулиці.

Результат пошуку зображень за запитом "У Франківську новостворену вулицю назвуть іменем Романа Вірастюка"

Нагадаємо, франківський спортсмен  Роман Вірастюк помер 27 липня цього року після важкої операції на серці.

Роман Вірастюк народився 21 квітня 1968 року в Івано-Франківську. Ще в дитинстві почав займатися спортом, закінчив Івано-Франківський коледж фізичного виховання. З 1980 року почав виступати за збірну – спочатку СРСР, з 1991 року – за збірну України. 17-кратний чемпіон і восьмикратний володар Кубку України, бронзовий призер чемпіонату Європи у 1994 році, чотирикратний призер Кубку Європи, чемпіон Європи серед клубів у 2002 році, двічі срібний призер Світових ігор серед військових.

Роман Вірастюк був учасником трьох Олімпіад (1996, 2000, 2004), де стабільно входив до десятки найкращих штовхальників ядра.

Десять років – з 1995 по 2005 – був капітаном Олімпійської збірної України.

Все життя Романа Вірастюка було пов’язане зі спортом – по закінченню виступів за збірну він працював головою управління у справах молоді та спорту Івано-Франківської ОДА, а також був спортивним телеведучим і коментатором змагань. З 2015 року очолював Департамент олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України.

Указом Президента України № 336/2016 від 19 серпня 2016 року нагороджений ювілейною медаллю «25 років незалежності України».

У Романа залишилися дружина і два сини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *