Бій-реконструкція між бійцями УПА та НКВС

23 травня у Івано-Франківську проведуть бій-реконструкцію з гарматою

У неділю, 23 травня, в Івано-Франківську відзначатимуть День Героїв. Святкування завершиться історичним боєм-реконструкцією у міському парку. 

Зранку та в обід в місті відбудеться панахида та святкова хода.

Про це повідомив начальник відділу внутрішньої політики Департаменту стратегічного розвитку, цифрових трансформацій, роботи із ЗМІ, комунікації з мешканцями міської ради Ігор Кінаш.

О 16 годині у міському парку відбудеться історичний бій-реконструкція, присвячений пам’яті депортованих українців. Саме в ці дні 75 років тому вояки УПА спільно з поляками вибили з міста Грубешеве на Волині підрозділ НКВС.

В ході бою-реконструкції буде залучена стрілецька і автоматична зброя, гармата та військова ретро-технікаінформує “Галка”.

Зверніть увагу, що У Франківську презентували книгу про героїв міста

У рамках святкування містом пройдуть Марші Слави, через які частину вулиць перекриють для руху транспорту.

Через проведення цих подій, згідно з рішенням МВК, правоохоронці перекриють рух автотранспорту в необхідних місцях та супроводжуватимуть рух колони з 13:00 під час Маршу Слави Української Повстанської Армії за маршрутом: Міський парк культури та відпочинку ім.Т.Шевченка – вул.Гетьмана Мазепи – вул.Сахарова – вул.Мельника – Меморіальний сквер;

Також хода громадськості з 14:30 пройде за маршрутом: Меморіальний сквер – вул.А.Мельника – вул.Незалежності – Вічевий майдан – вул.Шевченка – Міський парк культури та відпочинку ім.Т.Шевченка. Через неї також перекриють частину вказаних вулиць.

На підготовку заходів з міської казни виділили 66 тисяч 600 гривень.

Минулоріч бій-реконструкція відбувся 17 жовтня. В Івано-Франківську відбулась історична реконструкція бою ОУН-УПА проти загонів НКВД.

Подію приурочили до святкування Покрови, Дня захисника України та Дня заснування УПА. Реконструктори відтворили бій проти радянських карателів. Таких боїв у період 1945-1955 років відбулося чимало.

За сценарієм, радянські силовики прийшли на Прикарпаття та в Карпати, щоб виселити з цих земель лемків та бойків. Вони забрали жінок та на вантажівці відвезли їх на перевалочний пункт. Але повстанці напали на цей пункт та здобули перемогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *