У Франківську організували “Веселі канікули” для дітей з інклюзивних груп

У серпні в Івано-Франківську реалізовуватимуть проєкт “Веселі канікули з Богом” для дітей з інклюзивних груп.

Про це Суспільному повідомила організаторка проєкту, голова громадської організації “Об’єднані любов’ю” Марія Червак.

Жінка розповідає, що проєкт започаткували завдяки батькам дітей. Це вже треті “Веселі канікули з Богом”. Їх організовують взимку та влітку.

Серпневі канікули цього року вирізняються тим, що проходять в карантинних умовах. Тому є завдання, які треба виконати, та умови, яких треба дотримуватися. Обід проведуть на природі. Щодо майстер-класів, то кожна дитина матиме своє приладдя. Усі будуть забезпечені антисептичними засобами.

Організаторка табору обіцяє: “Якщо будуть ігри, руханки, забавлянки, то будемо розсіювати групу по всій території. Оскільки там є 15 альтанок, то ми зможемо усіх зручно і безпечно розмістити”.

Дітки приходять у табір з батьками. Перебуватимуть там з 10:00 до 17:00. День почнеться з літургії. Потім – “Навчання з Богом”, ігри, майстер-класи.

“Ігри відбуваються на подвір’ї біля церкви. Сподіваємося, буде гарна погода. Буде маленький обід неподалік. Діти займатимуться на природі, в альтанках, біля річки. Там усе є: і столи, і лавочки. Можна буде посадити по 4-5 осіб. Ми будемо мати різноманітну програму: починаючи від кераміки (цікаві глиняні іграшки), прядіння, ткацтво, відвідування кулінарних курсів”, – каже Марія Червак.

З дітьми працюють волонтери, реабілітологи, психологи.

Організаторка табору розповідає: “Діти різні і з різними потребами. Тому ми до кожного підходимо особисто. Ми хочемо впровадити ще реабілітацію для батьків”.

Запрошують усіх, хто має дітей з інклюзивних груп. Наразі організатори до табору записали 18 осіб.

“Це першопочаток для соціалізації. Ми заявляємо про себе, ми долучаємо до себе дітей з батьками, а також показуємо суспільству, що ми такі ж, як і вони. Ми всі однакові, єдине – в кожного є свій світ”, – говорить Марія Червак.

Джерело: Бліц-Інфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *