Карпатське диво – овече масло на Центральному ринку Франківська

Гуцули споконвіку вважали овець ледь не культовими тваринами. І хоча, на відміну від індусів, українські горяни не зарахували їх до касти священних, проте завжди ставилися до них із не меншою шаною.

Адже вівці давали м’ясо, вовну, молоко, сир, сметану і масло. Про це йдеться на сторінці Центрального ринку у Фейсбук.

Саме масло вважається найбільш поживним, корисним і, навіть цілющим. Воно виготовляється з овечих вершків, має дуже приємний і ніжний смак, відмінно засвоюється організмом та придатне до прямого вживання в їжу, а також широко використовується в кулінарії.

Овече масло – високожирне, містить 82,5% жиру, має у своєму складі вітаміни груп А, В, С. Оскільки там міститься вітамін А в чистому вигляді, то масло – білого кольору.

Цей унікальний карпатський продукт Ви можете придбати у молочному відділі Центрального ринку, який знаходиться в новому корпусі.

«Овече молоко набагато корисніше, ніж коров’яче?, – говорить продавчиня Ксенія. – Так, якщо в коров’ячому молоці є бета-каротин, то в овечому молоці він іде самим вітаміном А. Тому молоко вівці є набагато кориснішим і краще засвоюється. Там вищий відсоток жиру та білка».

Окрім овечого масла, на Центральному ринку представлений широкий асортимент крафтових карпатських сирів, які припадуть до душі навіть найвибагливішим гурманам.

Джерело: https://blitz.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *