В Івано-Франківську відкрили 15-у обласну виставку сучасного мистецтва

У виставковій залі Спілки художників вперше після запровадження карантину відкрилася виставка.

Тема цьогорічної експозиції – “Рефлексії часу”.

Місія виставки – показати сучасне бачення мистецтва, сучасні підходи, сучасні техніки, заставити людей подумати. Адже кожна картина, яка є в абстрактному мистецтві – вона не є буквальною, вона не є передачею чогось явного. Вона є представленням конкретних емоцій, станів, – каже Володимир Гайдар, співорганізатор виставки.

Автор металевої кованої квітки в людський зріст – Андрій Шешурак, майстер художньої обробки металу з 20-річним стажем. Каже, що ніякий це не коронавірус, як вважають деякі відвідувачі, а співоча квітка.

Ми, українці, завжди співаємо. Ми завжди на позитиві, щоб там не сталось, – додає Шешурак.

Зорян Суш презентував на виставці два нові полотна. За словами художника, портрети не мають назви.

Я почав малювати ці портрети 3 роки тому. Люди, які тут зображені – це невідомі люди. Я гуляв вулицями, дивився на перехожих і потім у майстерні намагався передати свої враження від цих людей у легкій абстракційній формі, – розповідає Зорян Суш.

Євгенія Довганюк представила полотна “Зародження”, “Космос думок”, “Притягуваність”, які створила за час карантину.

Світ думок – це як космос думок. Це ті думки, які кожного торкнулися за період карантину. Думок було багато, дуже багато. Ми всі зіткнулися з невідомим, – розповідає художниця.

Художник Михайло Дейнега презентував три свої найновіші картини. Каже, роботи не підписував, щоб не вводити глядача у певні рамки.

Це роботи, виконані у цьому році. Я готувався до цієї виставки, я знав, що вона буде. Я хотів, щоб у цей тривожний час, роботи викликали позитивні емоції. Здається, мені вдалось.

Ініціював виставковий проєкт місцевий Центр сучасного мистецтва.

Джерело: https://www.ratusha.if.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *