Франківські атовці-футболісти змагаються за Кубок Героїв АТО-2020

В Україні триває 6 сезон чемпіонату з футболу серед команд Футбольна Ліга учасників АТО. Головний трофей сезону — перехідний Кубок Героїв АТО,

Сьогодні на стадіоні “Гірка” у Франківську відбувся матч ФК “Спартак Івано-Франківськ АТО” проти ФК “Гоща АТО”, який завершився з нічийним рахунком 3:3.

“Це дуже цікава та корисна ініціатива для наших хлопців, адже всім відомо, що спорт – гартує дух! Участь в чемпіонаті, спільні тренування – це певний спосіб реабілітації після пережитих подій… Гра в команді допомагає психологічно розвантажитись і зосередитись “тут і зараз”, – йдеться на сторінці міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа

Також кожен матч – це можлива довгоочікувана зустріч знайомих побратимів, які були колись на спільній ротації і не мали змоги зустрітись.

Загалом, у фіналі чемпіонату зустрінуться 24 команди (по чотири кращих з шести дивізіонів) з 96 учасників групового етапу. Фінальні ігри пройдуть з 5 по 14 жовтня Києві на столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Головний трофей сезону, Кубок Героїв, буде розіграний 14 жовтня, у День захисника України, пише АрміяІнформ.

Відтак, з 13 червня по 4 жовтня в 42 містах України відбудеться більш ніж 750 матчів, до яких залучаться близько 3000 захисників України.

Всеукраїнська Футбольна Ліга учасників АТО — постійна з 2015 року та найбільш масштабна в Україні програма психологічної і спортивно-оздоровчої реабілітації ветеранів, що складається із шести регіональних дивізіонів. Участь у матчах Ліги беруть лише учасники бойових дій.

Чемпіонат на Кубок Героїв офіційно внесений в Єдиний календар фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2020 рік.

Організатором та засновником Чемпіонату вже шостий рік поспіль виступає Федерація Футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського Об’єднання учасників АТО «Українці-Разом!» за підтримки Міністерства у справах ветеранів України, Міністерства молоді та спорту України, Української асоціації футболу, Футбольного клубу «Динамо» (Київ) та усіх силових відомств країни.

Джерело: https://blitz.if.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *