Франківські активісти відремонтували квартиру самотнього пенсіонера

Квартиру франківця Ігоря Когутяка, який живе сам та прикутий до ліжка через хворобу, вирішили відремонтувати волонтери програми «Будуємо Україну разом». Протягом двох днів у помешканні пофарбують стіни та замінять вікна.

Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Суспільне.

Ігорю Когутяку 62 роки. Минулого року він пережив інсульт та протягом двох років жив у хоспісі. Зараз за ним доглядає волонтер БО «Просвіта душі і серця» Любомир Бойчук. Саме він запропонував волонтерам допомогти чоловіку з ремонтом у квартирі. «Оскільки я вже більше року допомагаю Ігорю, то подумав: чому б йому і не допомогти. Він живе сам, з рідних у нього є тільки сестра, яка живе і працює за кордоном. В Україні він не має нікого, хто б за ним доглядав. Поговорив з Ігорем, він позитивно сприйняв цю ідею і погодився на те, щоб йому допомогли», – розповідає Любомир Бойчук.

Волонтерка осередку «Будуємо Україну разом» в Івано-Франківську Лілія Стрілецька – одна із волонтерок, які працюють над ремонтом. Каже, вирішила долучитись до роботи через те, що це об’єднує молодь: «Ми – активна молодь, яка гуртується навколо якоїсь спільної соціальної проблеми і стає дружніша. Вчора ми відтирали стіну, здирали все покриття, – нас було п’ятеро і за дві години все зробили. Для людей – це великий об’єм роботи, який здається критичним і який потребує дуже багато зусиль».

Програму «Будуємо Україну разом» заснувала у 2014 році Львівська освітня фундація. Тоді почали із міста Краматорськ, де допомагали відновлювати домівки, які пошкодила війна. За чотири роки проєкт підтримали у 30-и містах України. Осередок у Франківську діє з листопада минулого року, говорить координатор Івано-Франківського осередку «Будуємо Україну разом» Віктор Лесик. «За ці два дні ми плануємо, мали б встигнути, пофарбувати стіни у кімнаті і на кухні. Також плануємо заміну вікон, але є певна затримка із виготовленням вікон, то вони будуть встановлюватись вже згодом. Кошти на наші волонтерські акції забезпечує Львівська освітня фундація. В середньому, одна така акція обходиться приблизно в 10 тисяч гривень. Також важливою умовою є залучення місцевого ресурсу, тобто, співфінансування», – пояснює Віктор Лесик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *