У Франківську до Дня Соборності України проведуть спільну молитву

У середу, 22 січня, у День Соборності України, в Івано-Франківську проведуть спільну молитву за мир та припинення війни. З цієї нагоди сьогодні, 20 січня, в Івано-Франківській ОДА провели пресконференцію, під час якої розповіли про організацію та проведення молитви за мир та припинення війни.

Спільну молитву проведуть 22 січня о 16:00 на площі Андрея Шептицького.

«Така подія буде у нас вперше. Символічно, що будуть залучені всі конфесії. Ми як ніколи впевнені, що Україна має бути мирною та сильною», – говорить міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Організовують спільну молитву Івано-Франківські єпархії Української Греко-Католицької Церкви, Православної церкви України, Івано-Франківський деканат Львівської архідієцезії Римсько-Католицької церкви України. А співорганізаторами є Івано-Франківська обласна рада, облдержадміністрація та міська рада.

«Ми повинні всі усвідомити, що війна триває, а наші діти гинуть. Тому ми повинні зосереджуватися на об’єднанні нації. Саме це свято нас єднає. Це свято хотіли скасувати, бо хотіли нас розділити. На щастя, не вдалося. Війна йде на всіх фронтах, у всьому світі. День злуки єднає усіх людей», – говорить Митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф.

За словами владики, метою заходу є єднання Церков та релігійних організацій Івано-Франківщини у молитві задля припинення війни в Україні.

«День Соборності України – це особливе свято, що нагадує нам про непорушну єдність українських земель. Наші військові вкотре відстоюють незалежність нашої держави, віддаючи своє життя. Ця спільна молитва об’єднає нас», – говорить заступниця голови Івано-Франківської обласної ради Марія Савка.

Програма заходу

15.30-15-45 – Процесійний хід на площу зі чудотворними іконами.

16.00-16.02 – Гімн України

16.02-16.20 – Молебень

16.20-16.25 – Спільна молитва за мир в Україні

16.25-16.30 – Промова архієрея Івано-Франківської архієпархії УГКЦ

16.30-16.35 – Промова архієрея Івано-Франківсько-Галицької єпархії ПЦУ

16.35- 16.40 – Промова архієрея Івано-Франківської єпархії ПЦУ

16.45 -16.50 – Промова єпископа-помічника Львівського єпископа Едварда Кава Львівської архідієцезії РКЦ

16.40 -16.50 – Промови представників Івано-Франківської обласної ради Івано-Франківської ОДА Івано-Франківської міської ради

16.50 -17.00 – Церковний гімн «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *