Іванофранківці приєднались до написання диктанту єдності

Сьогодні, 8 листопада до Дня української писемності і мови відомі прикарпатці, науковці, представники влади, та студентство долучилися до написання Всеукраїнського диктанту єдності.

news-image: Іванофранківці приєднались до написання диктанту єдності

Таку акцію започаткували ще у 2000 році. Вже 19 років поспіль українці в різних куточках країни пишуть радіодиктант, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

До Всеукраїнського диктанту приєднався і Івано-Франківськ. Письменниця Ольга Деркачова зазначає, що Прикарпатський національний університет приєднується до акції вчетверте. А мета диктанту не перевірити знання з мови, а об’єднатись.

«Цей диктант для того, аби студенти побачили, що українська мова – це стиль та те, що завжди на часі. Ритуал, коли всі українці в один час пишуть диктант є невід’ємним у нашій країні. Зазначу, що студентів щороку приходить все більше, і це неабияк тішить»,- пояснює письменниця.

Декан факультету філології Роман Голод вперше писатиме диктант єдності. Кається, що не мав можливості доєднатись раніше.

«Я вперше долучаюсь до диктанту, але я спробую спокутувати цей гріх хорошим виконанням. Хвилююсь значно більше, ніж студенти. Однак, для мене важливо об’єднуватись таким чином, адже мова найважливіше в нашому житті»,- ділиться Голод.

Зокрема диктант сьогодні пишуть не лише студенти та викладачі, але й відомі прикарпатці: президент клубу метикуючих Володимир Макаров, генеральний директор ОТБ “Галичина” Ігор Дебенко, літератор і мовознавець Євген Баран, краєзнавець Іван Монолатій.

Додамо, цьогоріч диктант проходитиме за новим правописом. Результати диктанту можна буде переглянути через 15 хвилин. За цей час (11:45-12:00) охочі зможуть надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо ([email protected]), або у приватні повідомлення на сторінці Українського радіо у Фейсбук (UA: Українське радіо), або на вайбер – 097-107-107-9.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *