У Франківську по-іншому прибиратимуть сніг узимку

На оперативній нараді у міського голови Франківська комунальники доповідали про підготовку до зимового сезону.

Директор КП “Муніципальна дорожня компанія” Віталій Бурко доповів, що підприємство заготовило 400 тисяч тонн солі. Але повністю за неї не розрахувалися. Борг 1,67 млн гривень.

Результат пошуку зображень за запитом "У Франківську по-іншому прибиратимуть сніг взимку"

Відсіву для посипання доріг і тротуарів мають 3 тонни. “Цього вистачить тільки на один снігопад”, – пояснив Віталій Бурко.

“Може, будете сипати більше солі, але вона роз’їдає не тільки сніг, а й асфальт,” – запропонував мер Руслан Марцінків.

Бурко запевнив, що критичної ситуації з відсівом нема: проведені торги на 1,6 тисяч тонн відсіву та 60 тисяч тонн дизелю. У разі проплати впродовж 2-3 днів їх доставлять у Франківськ.

Уже складені маршрути прибирання для комунальної техніки. Роботу техніки контролюють за допомогою gps-трекерів. До зимового сезону готові 9 піскорозкидувачів, 3 грейдери, 8 тракторів, навантажувач. 204 працівники поділені на три зміни.

До прибирання снігу вручну готові 80 робітників з благоустрою, ще 20 можуть перевести на цю роботу тимчасово з інших посад в КП.

Віталій Бурко обіцяє, що взимку в місті не припиниться ямковий ремонт доріг. Закуплено 10 тонн холодного асфальту, торги проведені ще на 40 тонн.

“Будемо робити упор на нашу установку з ресайклінгу асфальту, матеріал для переробки наскладали за літо, це старий асфальт з тих доріг у місті, де проводили ремонт”, – сказав Бурко.

Директор департаменту житлової, комунальної політики і благустрою Михайло Смушак поінформував, що цього року змінили географію прибирання. Першочергово будуть чистити від снігу переходи, потім зупинки, тротуари і аж тоді будуть переходити на площі.

“Не будуть цьогоріч зразу виходити на площу перед ОДА”, – зазначив Смушак.

Міських чиновників цього року так само залучатимуть розчищати сніг – вони, як і комунальники, будуть виходити в першу чергу на пішохідні переходи і зупинки міського транспорту.

Також Михайло Смушак повідомив, що по-іншому реагуватимуть на неприбрані тротуари в приватному секторі та біля крамниць і магазинів. Муніципальна інспекція з благоустрою на зимовий сезон скасовує попередження власників будинків і торгових точок. За неприбраний сніг одразу будуть складати адмінпротоколи і виписуватимуть штрафи – до 1600 грн.

“Встав о шостій ранку, лопатою помахав – і пішов собі на роботу”, – проілюстрував очікуваний ефект Смушак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *