У франківському дитсадку “Карпатська казка” збережуть сграфіто

Сьогодні в Івано-Франківську відбулася зустріч мерії із представниками НЕФКО з приводу виконання проєктів за міжнародною програмою.

У франківському дитсадку "Карпатська казка" збережуть сграфіто 3

Серед іншого йшлося про конфліктну ситуацію в дитсадку “Карпатська казка”. Про це на сторінці в мережі повідомив мер Франківська Руслан Марцінків.

Марцінків розповів, що під час зустрічі знайшли рішення, яке задовольнить всі сторони конфлікту.

“Відбулася зустріч з представниками НЕФКО. Обговорили питання утеплення ДНЗ №27 «Карпатська казка» та дійшли до спільного рішення. Всі сторони погодилися, що при утепленні закладу важливо зберегти естетичний вигляд будівлі, яка є найбільшим дитячим садочком Івано-Франківська.

Проте представники наголошують, що слід звернути особливу увагу на доопрацювання проєкту енергетичної модернізації цього закладу, щоб забезпечити відповідний температурний режим в приміщенні. Адже пріоритетом для міста є дотримання комфортних умов перебування дітей у садочку”, – повідомив мер.

У франківському дитсадку "Карпатська казка" збережуть сграфіто 5

Нагадаємо, йшлося про збереження унікальних сграфіто – художніх розсписів по штукатурці на стінах ДНЗ. Проєкт утеплення передбачав, що розписи знищать – адже по стінах мали укладати зовнішній шар утеплення.

Проти цього виступила частина батьків. Їх в соцмережі підтримали франківці. Інша частина батьків притримувалася думки, що утеплити дитсадок важливіше. Проблема отримала розголос. Архітектор Андрій Назаренко алегорично порівняв знищення сграфіто зі спаленням книжок.

У франківському дитсадку "Карпатська казка" збережуть сграфіто 9

Зрештою активні батьки прийшли на сесію міської ради, щоби вирішити проблему – вони заявили, що готові до компромісу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *