У Франківську встановлять 5 світлофорів та 9 острівців безпеки

Начальник управління транспорту і зв’язку Івано-Франківська Андрій Гіглюк розповів, які заходи вживаються у місті щодо підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

Протягом цього та наступного років в Івано-Франківську передбачили встановлення п’яти світлофорів. Їх встановлять на ділянках, де підвищена аварійність: Коновальця – Сорохтея, Коновальця – Василишина – Довбуша, Галицька – Горбачевського – Калуське шосе, Чорновола – Сахарова – Гординського, Хіміків – Галицька.

Гіглюк зазначив, що в Івано-Франківську освітили 17 нерегульованих переходів, до кінця року мають зробити ще 21. Встановили 444 нових дорожніх знаки, цьогоріч має бути на 86 вулицях міста відновлена чи нанесена заново дорожня розмітка, яку наносять холодним пластиком та фарбою. До прикладу, сьогодні вночі завершили нанесення розмітки на вулиці Коновальця.

За словами Андрія Гіглюка, до кінця року мають встановити 9 острівців безпеки руху, три антикишені на Пилипа Орлика та Бельведерській.

Гіглюк зазначив, що у  2017 році в Івано-Франківську трапилося 646 ДТП, з них 114 з потерпілими, в яких 8 людей загинуло та 146 травмувалося. В 2018 році – 646 ДТП, 153 з потерпілими (8 загиблих, 153 травмовані). Цього року вже трапилося 678 ДТП, з них 113 з потерпілими (4 людини згинуло та 140 отримали травми).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *