Хоґвардський експрес, iPhone та маленький Папа: як у Франківську пройшов “Парад візочків”

На Вічевому майдані в Івано-Франківську відбувся 14-й “Парад візочків”. Участь взяли 12 команд.

Це свято організовують в Івано-Франківську щороку з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. За словами одного з ініціаторів параду гендиректора ТРК “Вежа” Тараса Зеня, деякі сім’ї беруть участь у “Параді візочків” вже кілька років поспіль і щороку стають усе винахідливішими.

“Це чудова нагода весело провести час, виграти призи, зробити фото для історії сім’ї та й просто побавитись, адже батьки – також в душі діти”.

Сім’я Хом’яків бере участь у “Параді візочків” вже вчетверте. І отримує перемогу теж не вперше. Цьогоріч змайстрували потяг з кінострічки про Гаррі Поттера, а батьки та діти перевтілилися у героїв фільму: найстарший 7-річний Марко – Гаррі Поттер, чотирирічні Матвій – Рональд Уізлі і Мар’яна – Герміона, а наймолодший 2-річний Микола – Колін Кріві. Батько Юрій – професор Дамблдор, мама Віра – професорка Макгонагал.

На виготовлення потяга пішло кілька ночей. За основу взяли минулорічну “пожежну машину”, з якою також перемогли. Для створення хоґвардського експреса керувалися фотографіями та відео з фільму. Використовували підручні матеріали.

“Це робити весело. А потім проїхатися містом з таким візком ще веселіше”, – каже Юрій.

Найбільшою фанаткою серії фільмів про Гаррі Поттера є мама та старший син. Наразі прочитала лиш одну книжку, однак від усіх фільмів у захваті. Ідея перевтілитись у персонажів зародилася ще минулого року.

“Навіть якби ми не перемогли, це все одно гарне проведення часу разом з сім’єю, дітьми”, – додає Віра.

Друге місце отримав папамобіль. Маленькому «папі» Ромчику поки що 1,5 року. Сім’я Зоріїв також бере участь у “Параді візочків” вдруге. Мама Христина каже, що хотіли своїм візком привернути увагу до християнських цінностей.

“Ми хотіли таким чином закликати молодь з дітьми ходити до церкви. Ми дуже активні християни. Молодь в нас теж активна, але думаю, що можна і краще”, – каже Христина.

Протягом тижня вечорами візок допомагав змайструвати дідусь. Ще кілька днів пішло на виготовлення одягу для “папи”.

На третьому місці опинився візочок-iPhone. Для сім’ї Труханівських це вже другий парад. В ідею вклали важливий соціальний зміст. У візку 2-річна Анічка зі смартфоном. А її братик, 6-річний Сашко, доповнює зміст “композиції” з м’ячем у руках.

“Ми живемо в еру комп’ютерних технологій і гаджетів. Цього не уникнути. Діти вміють цим всім користуватися. Ми хотіли показати, що батьки інколи не бачать за смартфонами дітей і навпаки”, – каже мама Наталія. Своїм візком хотіли привернути увагу батьків, щоб ті вчилися балансувати між часом за смартфоном і дозвіллям.

Над візком працювали всією сім’єю більш як два дні.

Тарас Зень зауважив, що цього року на “Параді візочків” нема “мілітарності”. У попередні роки військова тема була присутня на дитячому святі. Батьки майстрували навіть маленькі танки.

Окрім того, на “Параді візочків” можна було побачити жабеня, бджілку, кількох дівчаток-квіточок, діджейку та дівчинку-пілота гвинтокрила.

 

Про все це пише Sotka.life

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *