До Франківська на фестиваль “Лялькові обереги” з‘їхалися 10 лялькових театрів

До Івано-Франківська на фестиваль “Карпатський простір” приїхали 10 театрів. Лялькарі свої вистави покажуть на локації фесивалю “Лялькові обереги”.
Про це в Івано-Франківську на прес-конференції заявив директор академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки Роман Братковський, повідомляє Укрінформ.

Фото: Оксана Когут
«Ми відкриваємо локацію «Лялькові обереги». Загалом, приїхали 10 театрів, з них три – закордонні з Білорусі, Молдови і Литви та сім українських. Вперше у фестивалі «Карпатський простір» візьме участь Республіканський театр ляльок з Кишинева», – говорить Братковський.
Він зауважив, що свої вистави до Івано-Франківська привезли лялькарі з Полтави, Запоріжжя, Житомира , Чернівців, Львова. Київський національний академічний театр оперети на локації «Лялькові обереги» покаже виставу для незрячих дітей «АндерСон».
«Цей проект дуже цікавий, він створений для незрячих і малозрячих дітей. Це проект з аудіодискрипцією, спеціальною технологією, коли діти мають навушники і їм розповідають сюжет, який передає емоцію. Далі буде майстер-клас зі зрячими дітьми, яким зав’яжуть очі, й вони поділяться враженнями що відчули, коли працювали у незрячому стані. Мета проекту – виховання у дітей більш поважного ставлення до дітей з вадами та особливими потребами», – каже директор Київського національного академічного театру оперети, народний артист України Богдан Струтинський.
Організатори фестивалю «Карпатський простір» запевняють, що увесь репертуар, який привезли до Івано-Франківська, є цікавим і різноманітним як для дорослих, так і для малечі.
«Карпатський простір» відбудеться в Івано-Франківську з 3 до 5 травня. Під час фестивалю працюватимуть 14 локацій. Одна з них – «Лялькові обереги» відкрила свою програму 1 травня.
Розклад вистав:

1 ТРАВНЯ
_____

 14:00  «Котигорошко» / Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. М. Підгірянки

16:00  «Півтори жмені, або як Ягнятко мандрувало» / Житомирський академічний обласний театр ляльок

19:00  «Ніч на Івана Купала» / Полтавський академічний обласний театр ляльок

_____

2 ТРАВНЯ
_____

10:00  «Легенда про добре серце» / Республіканський театр ляльок «Лікурічі» м.Кишинів, Молдова

12:30  «Витівки Лиса Микити» / Львівський обласний академічний театр ляльок

14:00  «Підкова на щастя» / Чернівецький академічний обласний театр ляльок

16:00  «Казковий візок» / Театр ляльок «Зуікіс Пукіс» м.Утена, Литва

20:00  «Холстомер» / Брестський театр ляльок, м.Брест, Білорусь

_____

3 ТРАВНЯ
_____

10:00  вистава з аудіодискрипцією для діточок із вадами зору «АндерСон» / Київський національний академічний театр оперети

14:00  «Paradiso» / Тбіліський театр ляльок «Наш театр» м.Тбілісі, Грузія

18:00  «Стійкий Солдатик» / Запорізький обласний театр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *