100 франківчанці!

19 жовтня 2018року 100-річний ювілей відзначила мешканка  м.Івано-Франківська Сторощук Марія Іванівна.

З цією визначною подією ювілярку за дорученням міського голови  привітало керівництво департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради , побажали міцного здоров’я, довголіття та злагоди в родині.

Багата на всілякі події доля Марії Іванівни. На своєму життєвому шляху пережила безліч тяжких і щасливих моментів, і за це Господь дарував їй довголіття.

Марія Іванівна народилася в  селі Чернів, Рогатинського району, Івано-Франківської області  в сім’ї робітників, де виховувалось п’ятеро дітей.

100 - літній ювілей

Після закінчення початкової школи  навчалась у Львівській гімназії  та педагогічному училищі. Навчання в Педагогічному інституті на фізико-математичному факультеті  поєднувала з роботою вчителем початкових класів в місцевій школі.

З 1955 року працювала вчителем в школі Калуського району.

Була першою вчителькою для своїх дітей.

Марія Іванівна є глибоко віруючою людиною, з дочкою відвідує богослужіння. Протягом життя отримала благословінння  трьох Метрополитів УГКЦ:  Андрія Шептицького,  Миколи Сімкайла, Володимира Війтишина.

Марія Іванівна – щаслива мати двох дітей, бабуся  чотирьох онуків і прабабуся  п’ятьох правнуків, також одного праправнука. Проживає разом із сім’єю дочки. Вона  зуміла прищепити любов до України своїм нащадкам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *