Засяяв центральний корпус медичного університету

Ще одна франківська пам’ятка архітектури отримала підсвітку фасаду. Засяяв центральний корпус медичного університету (вул. Галицька, 4). Загалом, місто продовжує програму освітлення історичних будівель.

Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак зізнається, що проект освітлення споруди непростий. Його втілювали майже 2 роки. Левову частку часу витратили на погодження документації, адже йдеться про пам’ятку архітектури національного значення. Навіть у Міністерстві культури затверджували проект. Саме ж освітлення монтували недовго – близько 1,5 місяці.

У міста склалась хороша співпраця з медичним університетом. Це стосується не тільки галузі охорони здоров’я, але й збереження історичної спадщини. «Так історично склалось, що нас університет знаходиться в самому центрі міста. Центральний корпус є архітектурною пам’яткою, збудований ще в 1894 році. Споруда викликає чималий інтерес у містян і гостей міста. Ми намагаємось зберігати споруду в гарному стані. Я вдячний владі міста за цю прекрасну підсвітку. Будівля набула нових форм», – зауважив ректор медуніверситету Микола Рожко.

Міський голова Руслан Марцінків знову наголосив, що для міста дуже важливо зберегти неповторну архітектуру. Програма освітлення, яка існує вже кілька років, має гарні відгуки і серед мешканців, і серед туристів. «Цей будинок один з найкрасивіших в Івано-Франківську. Він будувався як відділення залізниці, тепер – це університет. Дуже добре, що ми крок за кроком освітлюємо пам’ятки архітектури. До прикладу, неподалік звідси – Катедра, яка теж має підсвітку», – зазначив Марцінків. Та додав, що наступний проект – нове освітлення Ратуші. Адже те, яке є зараз, застаріло і виглядає неестетично.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *