Розпочалася «Коляда на Майзлях»

Колядує вся Україна, але найгучніше лунають голоси з Івано-Франківська. Адже 8 січня тут розпочався міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях». Захід відбувається вже 9-й рік поспіль, тож встиг стати своєрідною візитівкою міста.

Фестиваль, що стирає кордони і торкається душ: розпочалася «Коляда на Майзлях»

Коляда на Майзлях

Захід пройшов довгий шлях: від самого зародження до статусу міжнародного. Цьогоріч колядувати до Івано-Франківська приїхали гості з усієї України, а також Польщі, Румунії та Литви. Загалом – 35 колективів. У програмі фестивалю – традиційні, старовинні та сучасні колядки й щедрівки. Виконуватимуть їх дитячі, молодіжні та дорослі хори, ансамблі та вокалісти.

Особливим гостем цьогорічного фестивалю стане “Піккардійська терція”. Поколядувати разом з ними можна буде 13 січня о 16:30 на Вічевому майдані, а о 18:00 – у храмі Царя Христа (Майзлі).

Фестиваль поблагословив сам Владика Володимир Війтишин. На відкриття прийшов і міський голова Руслан Марцінків разом з дружиною. Він відзначив, що коляда – це українська традиція, яку ми повинні берегти і примножувати.

Фестиваль, що стирає кордони і торкається душ: розпочалася «Коляда на Майзлях»

Коляда на Майзлях

“Коляда на Майзлях” вже стала гарною візитівкою нашого міста. Ми повинні популяризувати українські звичаї, наші колядки, щире християнське Різдво. Цей фестиваль єднає культурно і духовно різні куточки України та різні держави», – зазначив міський голова.

Фестиваль триватиме 6 днів – з 8 по 15 січня та завершиться традиційним гала-концертом на Вічевому Майдані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *